BEL OF APP (+31) 6 105 123 52
fishing_girl

Over ons

Over Sportworms

Wormenkwekerij Sportworms is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het kweken van kwaliteitswormen voor de optimale visbeleving. Daarnaast leveren wij hoogwaardige humus aan winkeliers, hoveniers, kwekers, overheden, instellingen en particulieren.

Bij wormenkwekerij Sportworms staan wij voor transparantie voor de herkomst van onze producten. Alle producten produceren wij zelf op basis van kennis, bewezen ervaring en een persoonlijke aanpak.

Kortom: Wormenkwekerij Sportworms levert kwaliteit en doet wat het belooft. Zo dragen wij bij aan een optimaal resultaat van uw hobby of bedrijf. Benieuwd hoe wij dit allemaal doen? Lees dan verder en ontdek meer over wormenkwekerij Sportworms.

De geschiedenis van Sportworms

Sinds 1980 is ons bedrijf verbonden met de varkenshouderij. Een sector waarbij een goede kwaliteit van het dierenwelzijn van groot belang is. Wij hebben altijd met veel plezier gewerkt aan de varkenshouderij. Toch is in 2008 de overstap gemaakt om wormen te kweken voor onder andere de visserij. Daarnaast produceren wij ook wormenhumus voor de tuinderij. Het lijkt een compleet nieuwe bedrijfsvoering; van varkens naar wormen. Maar toch ligt dit dichter bij elkaar dan iedereen denkt: de basis bestaat altijd uit goede zorg voor dier en grond.

De doelen van Sportworms

Het doel van wormenkwekerij Sportworms is om topkwaliteit viswormen en wormenhumus bij de liefhebber en professional te leveren. Door onze kwaliteit wormen en humus hebben wij als doel om meer plezier aan uw hobby of werk te leveren. Als visser wilt u natuurlijk de vis aan de haak slaan, met onze wormen zorgen wij ervoor dat de vis sneller zal bijten. Daarnaast zorgt onze wormenhumus voor een hogere opbrengst van de moestuin. Kortom, met Sportworms beleeft u meer plezier en kwaliteit tijdens hobby of werk!

Onze kwekerij

Al onze wormen en wormenhumus wordt gekweekt op onze eigen kwekerij. In het Friese landschap, in het dorpje Drachtstercompagnie, staat midden in de landerijen onze kwekerij. Het is een moderne locatie, waar fysieke arbeid gecombineerd wordt met robot gestuurde machines. Op deze manier zorgen wij voor de beste kwaliteit.

In onze kwekerij worden onze wormen gekweekt, de zogenoemde Dendrobena Veneta. De start van de wormencyclus begint in het najaar. In deze periode leggen de moederwormen, die tweeslachtig zijn, de eitjes. Deze eitjes en de moederwormen worden doormiddel van een speciale zeef gescheiden en worden dan vervolgens in humusbedden gelegd. Dit is de plek waar de nieuwe uitkomen. Deze wormpjes zijn ongeveer in een halfjaar volwassen.

Met deze viswormen kunt u op veel verschillende vissoorten vissen. Niet alleen baars en paling, maar ook brasem, voorn en zelfs snoek of snoekbaars zijn ermee te vangen. Er zijn dus maar weinig vissen die onze wormen niet kunnen weerstaan.

Onze wormen worden allemaal één keer per week voorzien van een nieuwe voeding laag. Hier kunnen de wormen vervolgens een week op teren. Na deze week worden de wormen opnieuw gevoed, waar het voedingsproces zich opnieuw herhaalt. Ook worden de wormen na een bepaalde tijd gezeefd om de wormen en de humus te scheiden. In dit proces krijgen de wormen een volledig nieuwe bedding/ turf laag met voeding erop.

Bent u benieuwd hoe deze proces er uit ziet? Bekijk dan de onderstaande video.

Voor vragen, neem contact met ons op

Heeft u na het lezen over Sportworms vragen? Neem dan contact met ons op, wij staan u graag te woord wanneer het gaat over onze wormen, wormenhumus of andere verwante zaken.

Meer weten?

Wij helpen u graag verder!

Blog & nieuws

De laatste ontwikkelingen